13/05/2017 – Rondom het Meetjesland – Oosteeklo

20170513oosteeklo

Het is amper te merken dat aan Café De Pluim in Oosteeklo er een fietsevenement start wanneer ik er net voor 7 uur aankom. Eén racefiets tegen de muur en parkeerplaats à volonté laten niet veel goed verwachten… Toch komen de zwarte mannen en vrouwen van Huysman snel toe, hopelijk komen er nadien nog meer. Ik vertrek als één van de eersten net als sponsor Wauters. De exentrieke Ijslandtoerfietser gaat voor 2 maal de 120 km als voorbereiding op zijn volgende uitdaging: van Griekenland terug naar Oosteeklo met de fiets…
De tochtuitpijling van deze organisatie is in twee verschillende vormen, de korte afstand is met gele pijlen, de rest met straatverf in het wit. Vragen om problemen als je ’t mij vraagt… De beide tochtuitpijlingen gaat richting Kaprijke en volgen een eindje de richting van de expressweg. Dat de splitsing net voor de expressweg ligt in een fietspad hebben we niet opgemerkt en we zijn weg voor de 45 km,  maar met de hulp met een Katteboy geraken we terug over de expressweg en zitten we direct weer op de omloop. Die trekt dwars door Eeklo en richting Maldegem. Wanneer ik in Adegem aan het Canadamuseum kom is er de splitsing van de 78 en de 120 km. Vreemd dat daar nog de afslag ligt richting Aalter voor de lus van 42 km.
Dwars door de industriezone van Maldegem, zien we dat de geverfde uitpijling regelmatig tegenvalt… Zowel bij het uitrijden van de industriezone als even verder op bij het passeren van de vaart net voor Sint-Laureins is het zoeken naar de pijlen die schaars en een beetje verwaterd zijn. Van dan af begint de tocht de pracht ven het Meetjesland ook beter ten toon te spreiden. De kreken liggen overal rond ons te stralen. Sint-Jans-in-Eremo ligt nog op een boogscheut.
Na een hapje met fruit en koeken gaan we voor een lus richting grensstreek. De wind zit zo goed als nooit in het nadeel en het vlot tempo zorgt ervoor dat we tot voorbij Philipinne kilometers zorgeloos op de grenslijn fietsen. 2 fietsers zijn intussen mij voorbij gereden maar de tweede heeft duidelijk zijn krachten overschat. Bij het zuidwaarts afdraaien naar Oosteeklo staat de zuidwestenwind in het nadeel. Hij wordt terug ingelopen en na een tijdje moet hij de rol lossen. Gelukkig voor hem nadert het einde met rasse schreden. Met plezier rijden we Oosteeklo centrum binnen. De grote boterham smaakt en het gezelschap van Paula en Karel in De Pluim maakt ons warm voor de komende Altebra De Muur classic van komende zaterdag.
Altebra800

Advertenties